02/26/18 12:02
(transmedia.bg)

Меркел обяви част от бъдещите министри

Германският канцлер Ангела Меркел обяви имената на част от бъдещите си министри. Това са политици, които ще станат министри от квотата на Християндемократическия съюз, който Меркел ръководи. Всичко това в хипотезата, че бъдещия кабинет бъде одобрен от социалдемократите.

Министерството на отбраната ще остане под ръководството на близката до канцлера Урсула фон дер Лайен. “Тя постави началото на множество реформи. Всички знаят, че управлението на това ведомство е сложно. В областта на отбраната имаме множество задачи”, каза Меркел при представянето на списъка.

Канцлерът потвърди, че е министър на здравеопазването ще бъде Йенс Шпан. Той е представител на консервативното крило в партията на Меркел и противник на имиграционната политика на канцлера. Местни наблюдатели определиха това решение като неочаквано.

Министър на икономиката ще стане Петер Алтмайер, който бе начело на администрацията на канцлера. Селското стопанство ще бъде поето от Юлия Клекнер, а образованието – от Аня Карличек.

Дали номинираните изобщо ще станат министри зависи от решението на членовете на Германската социалдемократическа партия. В момента те гласуват дали да подкрепят коалицията с консервативния блок на Меркел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване