02/26/18 19:32
(http://budnavarna.bg/)

Общински съветник от ГЕРБ дари за благотворителна кауза 6000 ръчно изработени мартеници

Общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева дари за благотворителна кауза 6000 ръчно изработени мартеници, научи BudnaVarna.bg.

Те вече са част от каталога на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”, а със събраните от продажбата им средства ще бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение.
Изработените и безвъзмездно дарени от Марица Гърдева мартеници са обединени в 60 модела – универсални, за ръка, за ревер, за дома и офиса.  За направата на червено-белите символи, с които по традиция отбелязваме празника на Баба Марта, са използвани естествени материали като вълна, памук, коприна, дървени декоративни елементи, материали от природата.
„Когато преди две години едно прекрасно русо момченце от ЦНСТ „Изгрев” ме попита: „Ти ще ме станеш ли майка?”, заедно със сълзите в очите ми се роди и решението да помагам с всичките си сили на тези прекрасни деца, лишени от най-важното – родителска грижа, нежност и любов. За поредна година участвам в благотворителната инициатива и искрено вярвам, че доброто ражда добро”, сподели Марица Гърдева.
Събраните от фондацията средства ще бъдат вложени в реализацията на нови творчески ателиета за децата от ЦНСТ „Другарче“, за организацията на свободното време и летните лагери на децата от ЦНСТ „Изгрев“ и Дом „Княгиня Надежда“.  С част от сумата ще бъде подкрепено и провеждането на спортните празници, в които ще участват възпитаниците на Помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.

Материалът Общински съветник от ГЕРБ дари за благотворителна кауза 6000 ръчно изработени мартеници е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване