02/26/18 13:10
(transmedia.bg)

Чешки медии: Кредиторите на Гинка Върбакова са офшорки от Paradise papers

Близо половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са осигурени с кредити, свързани с офшорни фирми. Това заяви по програма „Хоризонт“ Веселин Вачков, директор на чешкото издание „Лидове новини“.

Медията излиза днес с подробен материал за сделката за придобиване на бизнеса на чешкото дружество у нас от българската компания „Инерком“:

Според информациите, които има на разположение Надзорният съвет на ЧЕЗ в Прага, фирмата купувач е предложила комбинирано финансиране от няколко източника. На първо място става дума за собствени средства на фирмата, след това за банкови гаранции и накрая – почти половината от цената, е финансирана чрез кредит от офшорни фирми.

Вачков заяви, че част от кредиторите на сделката са свързани с международното разследване за укриване на данъци „Парадайз пейпърс“.

Една от офшорните фирми се казва Score Trade и неин съсобственик е руско-грузинският бизнесмен Паата Гамгонейшвили, чието фигурира в Paradise papers. Със същата е свързана и още една фирма, която е гарантирала един от банковите кредити. Това е Еuro star.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване