02/27/18 10:46
(http://www.clubz.bg/)

Адвокат: Триумвиратът, който управлява държавата, заплашва живота на Цветан Василев

ПОЛИТИКА константин симеонов адвокатcr

Докато съществува триумвиратът на управление на държавата, съществува опасност за Цветан Василев. Говоря за триумвирата между Бойко Борисов Цацаров и Пеевски.

Това каза днес Константин Симеонов, дългогодишен адвокат на банкера, който е в Сърбия, след като стана ясно, че делото КТБ ще тръгне задочно въпреки неговото отсъствие.

Симеонов обяви пред репортери в една от почивките на съда, че е имало няколко сигнала за заплахи за живота на клиента му, включително и откакто е на територията на Сърбия.

"Това доведе включително, че по едно време го охраняваше сръбска полиция", заяви Симеонов.

Той свързва случващото се с последващото разграбване на активите на банката и даде пример - "Виваком", "Булгартабак" и "опитите за Дунарит". 

Константин Симеонов направи изявлението си, след като минавайки покрай репортерите, друг от адвокатите на Василев - Христо Ботев, подхвърли, че той не си идва у нас, защото "ще го убият".

Симеонов даде за пример, че е необяснимо защо прокуратурата не иска да разпита бившия банкер по видеовръзка - такава възможност има предвидена в НПК.

Защитникът смята, че правата му са абсолютно нарушени с това, че Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу него задочно. Дори да изяви доброволно желание за екстрадиция, срещу Василев все още има мярка за неотклонение, постановена от белградския Висш съд, и червена бюлетина на Интерпол, Т. е. - ще го задържат веднага. А той не искал "да го докарват като маймуна в България".

Запитан - докъде е процедурата по екстрадиция в Сърбия, Сименов отговори:

На долна мъртва точка.

Адвокатите искат отвод на едната прокурорка - Даниела Начева, защото... от нейния компютър е писан гражданският иск на синдиците на КТБ, който евентуално ще бъде присъединен към делото. Според Симеонов прокуратурата няма никакво място в гражданския иск, да не говорим как за една седмица ищците са се запознали с обвинението в детайли.

Според водещия прокурор Иван Гешев - няма нищо страшно да те задържат.

"Нешо страшно ли стана, когато обикновени счетоводителки бяха задържани под стража? Още повече г-н Цветан Василев е мъж - не е дама, препоръча Гешев 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване