02/27/18 08:46
(http://www.clubz.bg/)

Българи са блокирани на летище в Румъния заради лошото време

Над 100 българи са блокирани на летището в Тимишоара заради лошото време, съобщава БНТ. Самолетът от Лондон за Пловдив е отклонен, след като е кръжал над града, а после се е насочил към румънския град.

Полетът на "Райънеър" е трябвало да кацне снощи в 20.15 ч. в Пловдив. Заради лошите метеорологични условия обаче самолетът е бил пренасочен първо към летище София, а впоследствие е кацнал в Румъния.

По думите на бедстващите към този час нямат информация от авиокомпанията кога и дали ще могат да отпътуват. Досега не са получили съдействие и от консулската служба на България в Тимишоара, казват пътници пред БНТ.

Според българското консулство в Румъния ситуацията с блокираните наши сънародници в Тимишоара трябва да бъде разрешена в рамките на деня.

"Работим по казуса с кацането на българските граждани в Тимишоара. Има два автобуса, изпратени да вземат хората, но част от тях не се качиха по неясни причини", каза консулът на България в Букурещ Мирчо Иванов. "Част от гражданите бяха настанени, но друга не. Очакваме и връзка с представители на “Райънеър”. Поради метеорологичните условия нямаше как да изпратим на място дипломатически представител. Опитваме се да решим казуса през компанията превозвач."

Според летищните власти 23-ма души – майки с деца, са били настани в хотел, 62-ма души са били транспортирани с автобус, а останалите 90 са на летището, съобщи Иванов.

Пътниците от своя страна коментират, че не искат да поемат риска да пътуват с автобус при лошите метеорологични условия и заради неподходящите за пътуване на дълги разстояния превозни средства.

От "Райънер" обясняват, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение на ситуацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване