02/27/18 06:49
(http://www.klassa.bg/)

По-бързи процесори и по-добри камери за Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus

 Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus бяха два от най-добрите телефона през 2017 г., така че всички наблюдават Samsung, за да видят какво ще последва. Днес на Mobile World Congress (MWC) в Барселона това стана ясно с представянето на Galaxy S9 и S9 Plus.

Както се очакваше, Samsung обърна голямо внимание на разположената отзад камера. Galaxy S9 има само една 12-мегапикселова задна камера, но Samsung е добавил редица подобрения, включително технология с двойна бленда, която интелигентно може да регулира допусканото количество светлина в обектива в зависимост от сцената, която се заснема, превключвайки между F1.5 и F2.4.

Блендата F1.5 при телефоните S9 е нов рекорд за смартфон, като според Samsung може да пропуска с около 28% повече светлина от миналогодишните модели. Видеозаписът със забавено движение е подобрен и вече може да се заснемат до 960 кадъра в секунда при 720p, докато конкуренти като iPhone X и Pixel 2 записват кадри със забавено движение при максимална скорост от 240 кадъра в секунда.

Galaxy S9 Plus разполага с допълнителен 12-мегапикселов обектив за допълнително оптично увеличение, фокус и широкоъгълни ефекти, както и същата технология с двойна бленда и скорост на заснемане на видеоклипове със забавено движение.

Samsung също не е забравил своя цифров помощник Bixby. Някои от новите функции включват моментен превод, когато камерата на S9 или S9 Plus бъде насочена към табела или документ на чужд език, текста бива преведен в реално време, нещо което и Google Translate може да прави от известно време.

Samsung Galaxy S9 има 5.8-инчов дисплей с 1440 x 2960 пиксела и още по-тънка рамка от миналогодишния модел. Както се очакваше, телефонът ще използва процесор Exynos 9810 или Snapdragon 845, 4 GB оперативна памет и 64 GB пространство за съхранение на данни памет, с възможност за разширяване.

Samsung Galaxy S9 Plus разполага с по-голям екран от 6.2 инча. Предлаганите процесори са същите, но оперативната памет е увеличена на 6 GB, а пространството за съхранение е до 128 GB. Както при по-малкия модел, рамката на дисплея е още по-малка от на модела от 2017 г, като съотношението на размерите 18.5: 9 остава същото.
Освен посредством разположеният отзад скенер за пръстови отпечатъци, новите модели може да се отключват с комбинация от разпознаване на лице и сканиране на ириса. Друга разлика от Apple е и 3.5 мм жак за слушалки.

Както и моделите от миналата година, S9 и S9 Plus са устойчиви на вода и прах, както и поддържат безжично зареждане. Освен подобренията на камерата и по-бързите процесори, това не са големи подобрения на S8 и S8 Plus, но като се има предвид колко добри са тези телефони, това не е нещо лошо.

И двата телефона струват повече от миналогодишните модели, като Samsung Galaxy S9 ще се предлага отключен на цена от $ 719,99, а Samsung Galaxy S9 Plus за $ 839,99. Предварителните поръчки вече се приемат, като телефоните официално ще бъдат пуснати на пазара на 16 март и ще се предлагат в четири цвята, Midnight Black, Titanium Gray, Coral Blue и новия Lilac Purple.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване