02/27/18 13:28
(http://offnews.bg)

Радев за ЧЕЗ: Явно става въпрос за схема за скрито придобиване на дружеството

Според президента Румен Радев сделката за купуването на ЧЕЗ е "схема за скрито придобиване на дружеството". Пред журналисти той коментира, че "светкавичната оставка" на министъра на енергетиката Теменужка Петкова не приклчва случая, по който има още въпроси.

И тук въпросът е кой и защо крие своите намерения. Как така една фирма без история, без опит, без капацитет и без ресурси получава огромна банкова гаранция. И защо досега имената на банките, най-прозрачните, публични финансови институции се крият, попита президентът.

Според Радев правителството трябва да отговори на тези въпроси, включително и на този има ли "политическа гаранция тази фирма", визирайки купувача на чешкото дружество у нас - "Инерком".

Правителството дължи отговори на всички потребители, които плащат сметки за ток. А това са всички български граждани. Всички чакаме отговори, каза още държавният глава.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване