02/27/18 15:34
(http://www.clubz.bg/)

Румен Овчаров за ЧЕЗ: Някои хора искаха кеш, Борисов веднага да прекрати сделката

Румен Овчаров. Снимка БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) може да спре сделката за бизнеса на ЧЕЗ. Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров пред бТВ. Той обясни, че според българското законодателство КЕВР може да не дава разрешение за сделката, след като при нея се залагат активи на ЧЕЗ. Овчаров прогнозира, че парите от кредита трябва да бъдат връщани и това няма как да стане по друг начин, освен чрез увеличаване на цената на тока.

"Бойко Борисов трябва веднага да прекрати тази сделка. Управляващите сами се вкараха, лакомията им, жаждата за пари. Сделката е изключително вредна и опасна. Ще доведе или до повишаване на цените на електроенергията, или до невръщане на пари към институциите, които са гарантирали сделката", каза Овчаров.

И допълни:

"Някои хора искаха да получат кеш. Няма да казвам кои са тези хора, като кажа нещо отивам в прокуратурата".

Какво очаквате да стане със сделката за ЧЕЗ?

Според Овчаров цялата сделка не може да се случи без знанието на правиителството. Той каза, че Българската банка за развитие, Булбанк и Първа инвестиционна банка дават гаранции.

"Теменужка Петкова няма никаква роля. Просто наблюдател, бушон. Двамата Деляновци си вършеха работата в енергетиката. Нито вреда, нито полза. Каквото с нея, такова и без нея".

Така Овчаров коментира оставката на енергийния министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване