02/27/18 04:50
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп: И с голи ръце щях да вляза в училището, за да спра стрелеца

Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че е нямало да се поколебае да се втурне дори без оръжие в училището в щата Флорида, за да спре нападението, в което бяха убити 17 души на 14 февруари, предаде Франс прес.

"Наистина мисля, че щях да вляза там дори без оръжие и мисля, че повечето хора тук щяха да направят същото", заяви Тръмп на среща с 39 щатски губернатори в Белия дом.

Милиардерът отново разкритикува полицаите, които не са се намесили по време на стрелбата, след като вече нарече "страхливец" дежурния охранител в училището, който не е реагирал на нападението.

"Това не са точно носители на Медала на честта. Начинът, по който са действали, е направо отвратителен, срамен", каза Тръмп, споменавайки най-високото отличие в американската армия, което се присъжда за храброст.

Тръмп заяви, че трябва да се предприемат действия за безопасността на училищата и престъпленията с огнестрелни оръжия, предаде Асошиейтед прес. 

По същото време в друго крило на Белия дом Мелания се срещна със съпругите на губернаторите.

Президентът съобщи, че е обядвал през уикенда с лидерите на Националната асоциацията на притежателите на огнестрелни оръжия Уейн Лапиер и Крис Кокс и увери, че те "искат да направят нещо по тези проблеми". Тръмп изрази учудване, че информация за този обяд не се е появила в медиите, съобщава БТА.

"Няма по-голям привърженик на Втората поправка от мен", но е нужно да се затегнат проверките на миналото на желаещите да купуват оръжия и да се гарантира, че никоя "откачалка" няма да се сдобие с огнестрелно оръжие.

Тръмп добави, че трябва да се увеличи приемът в заведенията за душевноболни.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване