02/28/18 05:54
(http://www.clubz.bg/)

Еленко Божков: Сянката на Борисов седи зад сделката с ЧЕЗ

ндбд

Сянката на премиера Бойко Борисов наднича зад сделката с ЧЕЗ.

Това на няколко пъти повтори енергийният експерт и бивш член на енергийния регулатор Еленко Божков в ефира на бТВ тази сутрин.

"Трябва да се приключи този случай дори и премиерът да говори аз нямам нищо общо. Сянката му седи отзад, сянката му седи отзад. Става въпрос за общото минало на министър-председателя и Гинка Върбаккова и хората около нея", хвърли обвинение Божков.

Без знанието на Бойко Борисов няма как да се случи, особено ако се има предвид посещението на чешкия му колега Андрей Бабиш на 22 януари в София. Очевидно са говорили нещо, което българският премиер не е щял да съобщи, което му изигра лоша шега след това", посочи още енергийният експерт.

И припомни, че информация за визитата на Бабиш дойде от собствения му вестник "Лидове новини". Тогава "Лидове" написа, че двамата министър-председатели ще обсъдят продажбата на енергоразпределителното дружество, но след срещата българската страна си замълча. 

Според Еленко Божков "най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или от добрите си намерения и край. Това е най-простият начин". 

В ефир бе включен и председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев (ГЕРБ). Добрев определи като "абсурдни" твърденията на бившия член на КЕВР.

"Г-н Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения. Много е лесно да подхвърлиш по телевизията две фрази и да не носиш отговорност зад тях", посочи Добрев. - "Няма как премиерът да е свързан зад тези лица и едва ли не той да наднича зад купувачите на ЧЕЗ."

И допълни, че се прави преглед може ли да бъде спряна сделката. Утре ще има съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетиката и контрол над службите, на което ще бъде поканена и Гинка Върбакова. Добрев щял да я пита тези писма за намерение на банките доколко са ангажиращи. Както и кои ще бъдат крайните собственици.

Добрев нямало да става отново министър на енергетиката, в случай, че Теменужка Петкова все пак бъде освободена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване