02/28/18 11:55
(http://www.clubz.bg/)

Лавров: САЩ подготвят Европа да използва ядрено оръжие срещу Русия

Военни от САЩ подготвят неядрени страни от НАТО за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров днес в Женева, предаде ТАСС. Той говори на Конференцията по разоръжаването, чийто председател до март 2019 г. е Москва.

"На ядреното разоръжаване му пречи и съхраняването на американско нестратегическо ядрено оръжие в Европа, съпроводено от дестабилизиращата практика на "съвместни ядрени мисии". В рамките на тези мисии с грубо нарушаване на Договора за неразпространение. Неядрените страни членки на НАТО участват в планирането на използването на американски нестратегически ядрени боеприпаси и биват привличани към придобиване на съответните навици. На всички трябва да им е ясно, че така американските военни подготвят въоръжените сили на страните от Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия", каза Лавров.

Дипломат номер 1 на Москва обвини Вашингтон, че блокира изработването на механизъм за забрана на биологичните оръжия.

Лавров отбеляза също, че трябва колкото се може по-бързо да бъде съгласувана балансирана програма за работата на Конференцията по разоръжаването.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване