02/28/18 16:51
(http://offnews.bg)

Таяни защити Ска Келер пред ЕП и призова случаят с Валери Симеонов да не се повтаря

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи на своите колеги за случая с евродепутата Ска Келер в България при откриването на двудневното заседание на ЕП в Брюксел.

След участието на Келер в екопротеста срещу строителството в Пирин вицепремиерът Валери Симеонов призова тя да бъде прогонена от страната. 

След като научих за това, се свързах с българското правителство и получих уверения, че изявлението на Симеонов не е правителствена позиция, затова случаят е приключен, каза Таяни. 

Свободата на изразяване на мнение е сред основните права на гражданите на ЕС. Това важи особено за хора като Келер, които са били пряко избрани и представляват гражданите. Тази свобода е основна част от нашата демокрация. Тя предполага правото на несъгласие, на възражение, допълни той.

Таяни подчерта, че е доволен от разграничаването на правителството от позицията на Симеонов и изрази надеждата това повече да не се повтаря. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване