03/01/18 06:21
(http://www.klassa.bg/)

544 хил. чужденци разгледали България през януари

 544 хил. чужденци са посетили България през януари, което е с 20% повече спрямо същия месец на миналата година. Това показват последните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Оказва се, че най-много чужди граждани са пристигнали от Гърция - близо 110 хил. На второ място се нарежда Турция - 104 хил., а на трето Македония - 68 хиляди. Ръст при туристите се наблюдава и от Румъния, Обединеното кралство и Германия. Най-голяма част от чужденците са идвали у нас с цел почивка и екскурзия, а най-малко са посетили страната ни по работа.

Според данните увеличение има и при пътуванията на българите зад граница - с 5 на сто, до 387 хил. Най-често сме стягали куфарите за Гърция, Сърбия, Турция, Македония и други държави от Европейския съюз. Освен на екскурзии и почивки според статистиката сънародниците ни често пътуват, за да гостуват при познати или пък за да посещават културни и спортни мероприятия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване