03/01/18 08:30
(http://www.clubz.bg/)

Путин: Изоставането е главният ни враг (НА ЖИВО)

Изоставането, а не нещо друго е главният враг на Русия, заяви днес президентът Владимир Путин.

Той произнася последното за третия си мандат послание към Федералното събрание.

"Не, не става дума за това някой да дойде и да разори земята ни. А за изоставане", уточни той.

Изоставането, което той имаше предвид, е в сферата на технологиите. И според него то е абсолютно недопустимо. В противен случай младите и талантливи руснаци ще заминават за чужбина, за да се реализират.

Само след 17 дни - на 18 март, в Русия ще се състоят президентски избори. Проучванията сочат убедителна победа на Путин.

Очаква се днешната реч да се превърне на практика в основа на бъдещите укази, които Путин се очаква да подпише след встъпването си в длъжност през май, твърди агенция РБК. Така твърдят пред медията източници, близки до Кремъл.

Вероятно указите ще съдържат редица социални инициативи. Най-важната от тях е борбата с бедността. Русия доста страда от международните санкции и от падането на цените на петрола.

Санкциите със сигурност ще бъдат сред главните външнополитическа тема на обръщението.

За първи път Путин се обръща към депутатите не от Георгиевската зала в Кремъл, а от Московския Манеж - историческата сграда на Манежния площад, където се организират изложби. Причината за преместването е големият брой поканени и модерните технологии, които ще бъдат използвани, обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Пред залата се изви огромна опашка от политици, чакащи да влязат вътре, предаде РИА Новости.

За събитието са акредитирани 705 журналисти.

"Важното е  да покажем, че можем да живеем незавсимо от атлантическата диктатура, която Европа възприе", каза преди речта за телевзия "Россия 24"  знаменитият режисьор Никита Михалков.

Той е заклет привърженик на Путин и неведнъж е искал предшествениците му Михаил Горбачов и Борис Елцин да бъдат съдени за разпадането на СССР..

Очаквайте подронбости.

 

Публикувана на 03/01/18 08:30 http://clubz.bg/64865-putin_izostavaneto_e_glavniqt_ni_vrag_na_jivo

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване