03/02/18 20:45
(http://budnavarna.bg/)

Варненчета възродиха атмосферата на Освобождението

За пореден път с песни и стихотворения децата от варненската детска градина „Христо Ботев“ отбелязаха Освобождението на България от турско робство. Момиченцата претвориха с танц ушиването на легендарното знаме „Свобода или смърт“, а момченцата бяха облечени като опълченците на Шипка.

 


Патриотични песни, танци, стихове и много настроение изпълниха отново залата в детската градина в навечерието на 3март. Официално беше посрещнат и националния трибагреник под звуците на „Мила Родино“. 30 деца от четвърта група „Делфинче“ показаха завидни знания за най-важната дата в българската история. Въпреки, че са толкова малки, те вече носят патриотичното в себе си и заявиха уверено пред каметара на телевизия „Черно море“, че се гордеят, че са българи.
Децата са усвоили ценни уроци докато са подготвяли тържеството и най-важното, в което са убедени е, че трябва да сме верни на своята родина.

 


Тържеството е плод от работата на учителите в детската градина през цялата година. За колектива е много важно да възпита в децата родолюбие, подчерта директорът Веска Янакиева. Валентина Тончева е учителка от близо 40 години. Това е нейната последна година в професията. Редовно подготвя подобни празнични и патриотични тържества, заедно с колегите си. Казва, че децата винаги я гледат с широко отворени очи когато им разказва за България.

В залата бяха подредени картини от паметни битки от Освободителната война. На видно място бяха сложени и думите на Христо Ботев – „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“. Така с много силни патриотични чувства бяха заредени всички гости на детската градина. Дано тези деца запазят любовта си към родината и когато пораснат, защото те са нашето светло бъдеще.

източник: Черно море

Материалът Варненчета възродиха атмосферата на Освобождението е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване