03/02/18 09:08
(http://budnavarna.bg/)

С вход свободен във Военноморския музей днес можем да видим личните вещи на Апостола

снимка: Будна Варна

Само днес, на националния празник на България, ще можем да видим безплатно изложба с личните вещи на Васил Левски, напомня BudnaVarna.bg.

Експозицията „Докосване до Апостола“ ще бъде поместена във Военноморския музей, като специално за 3-ти март входът ще е безплатен.

Изложбата е от фонда на Националния военноисторически музей и съдържа богата колекция от единствените съхранени артефакти за Дякона (без тефтерчето му, което се намира в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“). Сред личните му вещи ще може да видят сребърното кръстче на Апостола (подарък от неговия вуйчо), кичур от косите му, запазени от майка му, личните му тасче за вода и кама. Споменът за Дякона ще бъде допълнен и от негов портрет, рисуван от художника Танчо Кунев.

Редом до изложбата, посветена на Апостола, във Военноморския музей ще можем да видим и фотоизложбата „Руско-турската война 1877 – 1878 г. и Плевенската епопея в уникални снимки“, с която гостува Регионалният военноисторически музей – Плевен.

„Докосване до Апостола“ ще бъде в музея до 17 март, а фотоизложбата – до края на март.

Материалът С вход свободен във Военноморския музей днес можем да видим личните вещи на Апостола е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване