03/02/18 11:57
(http://offnews.bg)

Теменужка Петкова прекъснала отпуската си, за да разисква с депутатите ядрената енергетика

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуската си, за да отиде в парламента и разискването по въпросите за политиката в областта на ядрената енергетика. 

Това обяви в пленарната зала зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер. 

По-рано през деня разискването по темата за ядрената енергетика беше отложено за другата седмица. Причината беше именно отпуската на Петкова. Социалистът Таско Ерменков реагира остро на отсъствието на министъра и подчерта, че дори да е в отпуска може да дойде за два часа, за да има разискване по темата. 

В 11:40 обаче се оказа, че Петкова все пак е готова да иде в парламента и да започне разискванията, както искаха от БСП. Социалистите обаче останаха недоволни, защото пленарната зала е почти празна, а по думите им темата е важна. 

"Не може една толкова важна тема да се превръща в игра на тенис на маса", коментира депутатът от БСП Таско Ерменков. 

"Да разбирам, че вие нямате готовност да направите този дебат?", отговори председателят на парламента Цвета Караянчева, като веднага след това поясни, че не говори за БСП, а за всички народни представители. 

Социалистът Таско Ерменков подчерта, че след едно разискване трябва да се гласува решение, а в залата няма кворум. Отговорът на Караянчева беше, че гласуването може да бъде отложено за друг ден, а разискването - да е днес. 

Разискванията по темата за ядрената енергетика бяха инициирани от БСП. Социалистите настояват енергийния министър в срок от един месец да отдели активите и пасивите на проекта АЕЦ "Белене" в отделна компания и да предложи пътна карта за необходими действия и срокове за окончателното решение по ядрения проект.

"Благодарим за готовността ѝ, нека се съобрази, че разискванията ще бъдат другия петък", заяви Ерменков. Очаква се обаче, че Петкова няма да се съобрази с искането на БСП и ще влезе в пленарната зала. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване