03/05/18 22:38
(http://budnavarna.bg/)

Мишо Шамара събуди вълна от недоволство във Фейсбук с коментар за Трети март

Варненецът Мишо Шамара събра отрицателни мнения в социалната мрежа с думите си за Националния празник на България, честван на трети март.

Рап артистът отсече, че думите нямат значение, а изкривените представи за миналото ни вменяват несправедливи чувства.

В думите на рапъра се чете намек, че по време българите не са били под османско иго. Ето какво точно написа той в социалната мрежа: “Ако българите са били роби по време на османската империя то по същата логика значи че днес българските турци , българските цигани , татари , гагаузи , каракачани , копанари , арменци , руснаци, власи и така на татъка са роби и са под българско робство . Мислете преди да слагате етикети . Думите имат значение . Метафорите и хипербулите създават изкривени представи за миналото и вменяват несправедливи чувства .“

След високо медийно отразяване на думите му варненецът коментира с насмешка, че те са били изкривени.

“А поста е точно да се ползват правилните думи. Казах че Българите никога ме са били роби на друг етнос . В османската империя е и ало феодални отношения а не робовладелски . Ако някъде е имало търговия с хора тя е била извън закона както днес например българските сутеньори продават български момичета като робини .

Бъдете коректни и когато спорите мислете .

ПС: елементарен начин да ме демонизират и изкарат някакво чудовище та да накарат хората да ме намразят” – допълва Мишо.

 

Материалът Мишо Шамара събуди вълна от недоволство във Фейсбук с коментар за Трети март е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване