03/06/18 11:25
(http://budnavarna.bg/)

Изложба „Войната от първо лице“ представя 40 гравюри

Изложба „Войната от първо лице“ бе открита във фоайето пред зала „Пленарна“ в общината, научи BudnaVarna.bg.

Организатор на събитието е сдружение „Алтернатива за Варна”, а сред гостите бяха кметът Иван Портних, председателят на сдружението доц. Георги Кючуков, Румен Петков, Александра Дергачева – вицеконсул на Руската федерация във Варна,  отец Дончо – епархийски съветник от Варненската и Великопреславска митрополия, граждани.
Изложбата представя повече от 40 гравюри на художници – офицери от руската войска, участници и свидетели във Руско-турската война, показващи драматизма на Шипченската епопея, битките за Плевен, за София и др. Гравюрите имат познавателна и художествена стойност, на много от тях са отбелязани точната дата на събитието, армейската част и конкретният момент. Изложбата ще остане до 23-ти март.
До 20-ти март могат да се видят още експозициите „140 години от Освобождението на България“ през погледа на обектива, четката и перото“ в Градската художествена галерия и „Докосване до Апостола“ във Военноморския музей.

Материалът Изложба „Войната от първо лице“ представя 40 гравюри е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване