03/06/18 11:58
(http://www.klassa.bg/)

СВЕТОЗАР КОЛЕВ-ПИТКИН: ДРАСКАШ, ДРЪНКАШ И УМИРАШ!

 На 27 февруари 2018г. галерия „Етюд“ представи изложба „Визуална еклектика, музикално единство“. Експозицията събра творбите на Добрин Атанасов, Светозар Колев-Питкин и Спартак Константинов. Тримата са професионални художници, но страстта към музиката ги събира в група „Мискините“. На 27 февруари за първи път творците решиха да се покажат заедно с изложба, която показва техните различни художествени особености.

Светозар Колев- Питкин разказа за „орисията“ на своя живот- изкуството. И за  търсенето на хармония между звуците и цветовете.  ,,Изобразително и музикалното изкуство за мен са едно и също, просто изразните средства са различни“, заяви без колебание художникът пред sofiapress. ,,Ти рисуваш с тонове и в двата случая. Търсиш  хармония между цветовете и между формите“, продължи той.

Питкин твори предимно в живопис и сюрреалистична рисунка. Не се срамува да признае, че рисува класическа живопис, защото тя винаги се е продавала добре на пазара на изкуството. Най-силно удоволствие обаче изпитва при рисуване на сюрреалистични картини. И това личи, защото те наистина внушават, че простите предмети около нас могат да бъдат нещо повече. Точно както при Салвадор Дали.

Драскаш, дрънкаш и умираш

Питкин нарича картините си  драсканици...
Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване