03/07/18 10:56
(transmedia.bg)

БСП и други организации поискаха оставката на кабинета „Борисов“

 

 

Протестен митинг поиска оставката на кабинета на Бойко Борисов. „Оставка“, „Шайка“, „Престъпници“ скандират под прозорците на Министерския съвет и издигат плакати  „Бойко Гинкин – политически джендър с високо напрежение”, „Суджук гейт вреди на вас и на всички около вас”.

Присъстват няколко организации, като БСП, “Движение за радикална промяна Българска пролет” на бившия депутат Велизар Енчев, „Възраждане“, „Военен съюз“ и др. Днес тук е и внукът на вожда Георги Димитров, който носи неговото име, и е официалният организатор на протеста.

Внукът на Георги Димитров, организатор на митинга против правителството

 

От БСП обявиха, че не са организатор на проявата, но ще я подкрепят. На протеста е и лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Повод за исканата оставка е продажбата на ЧЕЗ на неизвестната доскоро фирма на Гинка Върбакова от Пазарджик.

„Гинка от Пазарджик е Бойко Методиев Борисов“, заяви по мегафона пред множеството Велизар Енчев.

„Дошли сме от Лондон да запалим бунта. Да се борим за свободата си. Няма накъде повече да отстъпваме. Или ние, или те“, заяви активистът на БСП-Лондон Йордан Мичев под одобрителните възгласи на множеството.

Лондончанинът Мичев, заедно с внука на Георги Димитров бяха първите на протеста. Те издигнаха плакати пред МС още от 9 часа сутринта.

След него думата взе депутатът от левицата Таско Ерменков.

Докарахме го до там една Гинка да ни определя бъдещето. Натискът ни трябва да е всеки ден, за да я има България, каза той.

Бившият патриот Димитър Байрактаров след него обяви, че в МС сега заседават престъпници.

„Там надничат уплашено. Съгласни ли сте да ви управляват безцеремонни простаци, отправящи обиди към патриарха на Руската православна църква. Ние днес сме тук, за да дръпнем шалтера на това правителство“, каза бившият съпартиец на Валери Симеонов.

Според Корнелия Нинова кабинетът на Борисов е опорочил европредседателството на България и е лишил българския бизнес да се развива и инвестира. Тя посочи и че всеки критик на властта е гонен жестоко от режима на Борисов.

„Пазарджик, г-н Борисов! Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е – оставка! Тук сме, защото сме обединени. Идвам от Народното събрание, където току-що депутатите отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Всички тези, които се клеха, че ще служат на народа, днес те заявиха, че българският народ е недостоен да се пита. Бяхме наречени тъмна сила. Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои“, подчерта Нинова.
„Не разделяме. Обединен е над 70% от българския народ срещу правителството ви, г-н Борисов. Днес от трибуната на българското Народно събрание бяхме наречени дестабилизатори. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ. Вие опорочихте всичко у нас с Калинки, Гинки и Деляндобревци“, каза още лидеръът на социалистите.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване