03/07/18 12:41
(http://budnavarna.bg/)

Горските стражари във Варненско задържаха 4 каруци с незаконна дървесина

снимка: Будна Варна

Четири каруци, натоварени с незаконно добита дървесина, са задържани от горските стражари в ДГС „Варна”, научи BudnaVarna.bg.

Общо 3 куб. м дърва за огрев са конфискувани при рутинен обход на горите във Варненско. На нарушителите са съставени 8 акта. Служителите на горското стопанство продължават системните проверки на местата с висока концентрация на нарушения.

Завишен остава контролът и в обхвата на ДЛС „Шерба”, където през последните дни са били съставени шест акта и един констативен протокол за незаконната сеч на общо 2 куб. м дърва за огрев.

В рамките на изминалата седмица в обхвата на Североизточно държавно предприятие са извършени 214 проверки. 124 от тях са на обекти за добив на дървесина, 57 – на превозни средства, 2 – на ловци, а 31 – на други физически лица. Съставени са общо 16 акта, два от които са за нерегламентиран добив на 0,60 куб. м дърва за огрев.

Извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв., напомнят от СИДП.

Материалът Горските стражари във Варненско задържаха 4 каруци с незаконна дървесина е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване