03/07/18 07:13
(transmedia.bg)

Джеф Безос е първият човек в света с над 100 млрд. долара благосъстояние

Собственикът на компанията за онлайн продажби на дребно “Амазон“ Джеф Безос стана първият човек в света с благосъстояние за над 100 млрд. долара.

Безос оглавява годишната класация на милиардерите на сп. „Форбс“ с лично богатство от 112 млрд. долара. Той е увеличил състоянието си с 39 млрд. долара в последната година. Джеф Безос е собственик и на аеро компанията „Блу ориджин“, както и издател на в. „Вашингтон пост“.

Втори в класацията на „Форбс“  е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Неговото благосъстояние се оценява на 90 млрд. долара, а трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 млрд. долара. Едва на четвърто място в класацията се появява и първият европеец. Това е французинът Бернар Арно, който притежава марки като „Луи Вюитон“ и „Сефора“.

В челната десятка са още създателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е отстъпил от 544-то на 766-о място, след като богатството му е намаляло с 400 млн. долара до 7.1 млрд. долара.

Общото богатство на всички милиардери в списъка е 9.1 трилиона долара, като средно се падат по 4.1 млрд. долара на човек, което според „Форбс“ е нов рекорд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване