03/07/18 18:50
(http://radiomilena.com/)

Започна прием на заявления в Дирекция „Бюро по труда“ –Поморие за включване в обучения

Дирекция ”Бюрото по труда” –Поморие уведомява безработните лица от община Поморие, че  започна прием на заявления за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация.

Безработните, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в Бюрото по труда за обучение по следните  професии и специалности:

-„Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ по проекти „Обучения за заетост“. Образователни изисквания: завършен 10  клас. Крайна дата за подаване на заявленията: 9 март  и 20 март 2018 г.

-„Сервитьор-барман“, специалност „Обслужване в заведения за обществено хранене“ по проект „Обучение за заетост“. Образователни изисквания: завършен 10 -ти клас. Крайна дата за подаване на заявления: 9 март 2018 г.

-„Хотелиер“, специалност „Организация на хотелиерството” по проект „Обучение за заетост“.  Образователни изисквания: завършен 12 -ти клас. Крайна дата за подаване на заявления: 20 март 2018 г.

-„Сервитьор-барман“, специалност „Обслужване в заведения за обществено хранене“ по проект „Надграждане чрез нови възможности за обучение и заетост“. Образователни изисквания: завършен 10 -ти клас. Крайна дата за подаване на заявления: 27 март 2018г.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по КК5  – „Умение за учене” или КК6 – „Обществени и граждански компетентности”. Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от  следните групи: безработни  младежи до 29г., продължително безработни лица, лица над 50г. , безработни с трайни увреждания, безработни лица без професионална квалификация или с нетърсена на пазара на труда квалификация, неактивни лица, желаещи да работят, безработни лица с трайни увреждания с право на работа без квалификация. За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в Бюрото по труда безработни, които не учат и не работят. Те могат да подадат заявления, като се регистрират в БТ. Курсовете ще се проведат в периода март – май.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проекти, включени в НПДЗ 2018г., реализирани от Агенцията по заетостта в партньорство със социалните партньори. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.

Повече информация: Дирекция „Бюро по труда“ гр.Поморие, тел.: 0596/ 2 25 09.

Публикувана на 03/07/18 18:50 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KVb7sd05x0I/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване