03/07/18 16:38
(http://www.klassa.bg/)

НИКОЛАЙ ЯНАКИЕВ С ВЕЛИКОЛЕПНА ИЗЛОЖБА – МЕТАФОРА НА ЖЕНАТА

 Експлозия от цветове, намеци за женска нежност и страст крещяха от платната на Николай Янакиев по време на изложбата му вчера в галерия „Арте“. Посетителите на изложбата се убедиха, че жената и нейната характерност като такава, са  вечни теми в изкуството и никога не биха отказали да им се любуват.

Числото 13 се приема за фатално, а фаталността е присъща за Жената. Можем ли да търсим някаква непреднамерена случайност в изложбата на Николай Янакиев, който ни представи 13-те състояния на жената? Можем да търсим много тайнственост, изтънченост, чувственост  и дори фаталност в тези 13 сюжета на една и съща композиция-„Момиче пред огледало“. От играта с цветовете до размиването на формите в почти абстрактни. От редуването на топли тонове със студени до смесването на различни техники.

Една чудесна метафора на многообразната и често непостоянна природа на Жената – това е великолепната изложба на Николай Янакиев.
Прочетете цялата статия на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване