03/08/18 05:56
(http://www.clubz.bg/)

16-годишно момиче умъртви бебето си

16-годишно непълнолетно момиче е умъртвило бебето си минути след раждането. Жестоката случка е станала в казанлъшкото село Средногорово, съобщава Нова тв.

Петя е родила бебето на 1 март. При раждането е присъствал и бащата – 23-годишният Стефан, който е отказал коментар при задържането му.

Таня и Стефан, живеели на съпружески начала в предоставена на Стефан къща извън селото. Мъжът искал да извикат Бърза помощ и Петя да роди в болницата, но тя отказала.

"След раждането новороденото е живяло около 10 минути, било е поставено до майка си и в момент, в който не е била забелязана, тя го е умъртвила чрез притискане на ръката си върху шията на новороденото", обясни прокурорът Таня Димитрова.

Бащата сложил бебето в торба и го пренесъл в съседна постройка. След раждането Петя получила кръвоизлив и постъпила в болница. 

Момичето е задържано. Назначена е психиатрична експертиза, защото освен тежкото физическо състояние, то има е тежки психологически проблеми, върху които ще продължат да работят психолозите.

Според прокуратурата Петя може да получи ефективна присъда за умъртвяване на новороденото до 2 години.

Публикувана на 03/08/18 05:56 http://clubz.bg/65126-16_godishno_momiche_umyrtvi_bebeto_si

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване