03/08/18 08:32
(transmedia.bg)

Катарският емир акостира в София

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани пристига на първото си официално посещение в България. То е по покана на президента Румен Радев и се очаква двамата да обсъдят „на четири очи“ възможните връзки на София и Доха в инвестициите, образованието и академичните среди. На срещата на „Дондуков“ 2 се очаква да бъдат обсъдени и бъдещи партньорства в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, транспорта, търговията и туризма, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
Емирът пристига с делегация от над 60 представители на компании от Катар, които ще участват в двустранен бизнес форум. Според Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия катарските компании проявяват интерес към инвестиции в България в сферата на недвижимите имоти, туризма и земеделието и към възможности за увеличаване на продуктите, които се внасят от страната.
С Радев Ал Тани трябва да подпише редица документи за двустранно сътрудничество в областта на предприемачеството, образованието и науката, енергетиката, младежта и спорта.
По време на визитата си в България шейх Тамим бин Хамад Ал Тани ще разговаря и с премиера Бойко Борисов.
От 1 юли 2017 г. на ротационен принцип България председателства Съвета на ЕС в Катар, защото действителният председател преди България – Естония, няма посолство в Доха.
Ал Тани е поредният високопоставен гост от Близкия изток, посетил България в последните две седмици. Наскоро това направиха саудитският външен министър Адел ал Джубейр и иранският му колега Мохамад Джавад Зариф.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване