03/09/18 15:44
(http://www.klassa.bg/)

(НЕ)ОБИЧАЙНАТА КОМБИНАЦИЯ НА ДВАМА АРТИСТИ

 Росен Рашев-Рошпака и Силвия Чанева са доста различни натури, но може би точно това ги е събрало в една обща изложба, поместена в галерия „Ракурси“. Откриването се състоя на 7 март, където и двамата обърнаха специално внимание на всеки един посетител, решил да се наслади на тяхното изкуство.

Силвия Чанева сподели специално пред Sofiapress какво я вълнува, какво обича и какви са следващите ѝ планове.

Тя се вдъхновява най-вече от природата и причудливите ѝ форми, структури, движенията на пластовете и всякакви други природни моменти. Начинът на изработка на тези уникални керамики не е много лесен, но за Силвия това е нещо любимо, нещо, което идва от душата ѝ и я изпълва с радост и усмивки.

Силвия Чанева се радва на много световни успехи. Участвала е два пъти във фестивал за приложни изкуства  „Grassi Museum“ в Лайпциг, където селекцията е доста подбрана. Министерсвото на вътрешните работи на Италия лично ѝ връчват сребърен медал от „Bienale in Rovenna, Italy, La porta per la Citta di Paradiso“. Не остава незабелязана и във Виена, Лондон, Букурещ, Кобленц. Чанева разказва, че вече мисли за следващите си проекти и не мисли да си дава почивка.

Вижте цялата публикация на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване