03/09/18 06:42
(http://www.klassa.bg/)

Новото Volvo V60 преоткрива чара на семейното комби

 

Шведският премиум модел качва до пет човека и има огромен багажник

Шведската компания Volvo представи на автосалона в Женева новото комби от среден клас V60. За първи път Volvo пуска новия си модел от серията 60 първоначално с каросерията комби, която е по-популярна в Швеция, в почти цялата Западна Европа и в САЩ. С този нетрадиционен подход шведската марка подчертава за пореден път стабилните си позиции на производител на премиум автомобили, които съчетават добрия дизайн с ежедневната практичност.

Не случайно Volvo представи новия модел V60 на фона на естествената му среда –  пред типична семейна планинска къща в Швеция. По този начин компанията припомня традициите на марката в производството на семейни комби автомобили и набляга на многофункционалния дизайн на новото Volvo V60, специално създадено да отговори на всички потребности в съвременния семеен живот.

 

 

Малко автомобилни производители могат да се сравнят с Volvo, когато става въпрос за традиция и надеждност в производството на комби автомобили с добър дизайн, в съчетание с практичност и многофункционално предназначение. „Собственикът на семейно комби от поколения наред е важен клиент за нашата компания. Новото V60 почита тази традиция, но също така я издига на следващо ниво”, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo.

Дължината на новото Volvo V60 е 4761 мм, което е със 175 мм по-малко от комбито V90, а междуосието от 2872 мм е само с 69 мм по-кратко от флагмана, което го прави малко по-голямо от модела ХС60. Комбито предлага просторен и луксозен интериор за петима пътници, а стандартно огромният багажник е с обем от 529 литра, като със сгънати задни седалки капацитетът нараства до 841 литра, а в същата конфигурация до тавана събира 1364 литра.

 

 

Новото Volvo V60 споделя платформата SPA (Scaleable Product Architecture), позната от новото ХС60 и серията 90 на Volvo, чиито модели са основната движеща сила за рекордните продажби на компанията през последните няколко години. Новото Volvo V60 задава нов стандарт в класа на средноразмерните премиум комби автомобили, с луксозен интериор, свързаност, модерни системи за безопасност и технологии за подпомагане на водача. „Volvo V60 заема централно място в нашия бранд”, заяви Робин Пейдж, старши вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars. „V60 притежава изчистени, красиви пропорции, в съчетание с практичност и функционалност”.

 

 

Съгласно стратегията на Volvo за електрификация на всеки нов модел от 2019 г., новото V60 ще се предлага с две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият бензинов двигател T6 Twin Engine AWD с комбинирана мощност 340 к.с. и T8 Twin Engine AWD с комбинирана мощност 390 к.с. Клиентите, които предпочитат стандартен бензинов двигател, могат да избират между агрегатите Т5 с мощност 225 к.с. и Т6 с 275 к.с., а тези, които искат дизел – между D3 със 135 к.с. и D4 със 165 к.с. Стандартно турбодизеловите двигатели се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия, а за бензиновите мотори със задвижване на четирите колела AWD стандартна е 8-степенната автоматична трансмисия.

 

 

Новото V60 засилва лидерските позиции на Volvo в сферата на безопасността с богат набор от стандартни системи, включително авангардни функции в помощ на водача, познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на пазара, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни, и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен. Системата Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите.

 

 

Новото Volvo V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение Oncoming Lane Mitigation. Опционалната система за предупреждение на водача с автоматично прилагане на спирачките Cross Traffic Alert допълнително повишава сигурността на хората както в автомобила, така и извън него. Мултимедийната система на Volvo – Sensus, е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Контролът се осъществява посредством интуитивен дисплей с 9-инчов сензорен екран, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване