03/10/18 07:24
(http://www.clubz.bg/)

Даваме 3 млн. лева на община Хайредин с постановление, обяви Борисов

Правителството ще даде 3 млн. лева на община Хайредин, Видинско, за ремонт на прелелият вчера язовир. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на днешното извънредно заседание на Министерски съвет.

Темата на заседанието бяха новите мерки срещу преливането на язовирите. Вчера във видинската община бе обявено частично бедствено положение, след като язовир "Рогозин-1" преля.

Борисов обясни защо ще даде парите със специално постановление:

"Те трябва да минат през обществени поръчки, ще минат години, ще се обжалват. Дотогава страховете на хората стоят. Правим това години наред. Това, което ме вбесява най-много е, че слушам само как нещо не може да стане. За нещо трябвало специално постановление, което не можело да се направи, защото било в разрез с обществените поръчки."

В заседанието участват както министрите, така и директорът на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов, заместник-председателят на Агенцията по метрология Кирил Войнов, както и областните управители на Враца и на Монтана.

Борисов обясни, че на среща с хидроинженерите от областта е научил проблема на язовирната стена - от едната страна я взривявали бракониери. Другата е правена аварийно и преливникът не е работил.

"Какво толкова сложно има на тези съоръжения, това са кранове, които се поддържат в изправност", попита бившият пожарникар.

Частичното бедствено положение в Хайредин все още е в сила. Ситуацията в района обаче е вече по-спокойна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване