03/10/18 16:49
(transmedia.bg)

Кошлуков подхвана „оптимизация“ на критиците си от „Денят започва с култура“

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков е премахнал продуцентката Весела Петрова от предаването „Денят започва с култура“, пише Mediapool.bg. Петрова, която от 20 години работи в националната телевизия и от 7 години разработва предаването, не е уволнена. Тя просто е…отпаднала от екипа. В петък Кошлуков подписва документ, с който нарежда оптимизация на екипа на “Денят започва с култура”. От съдържането му става ясно, че предаването което в момента работи с два екипа и двама продуценти, трябва да се прави отново от два екипа, но само с един продуцент. Името му е упоменато – Васил Христов. Колежката му Весела Петрова не фигурира в заповедта, което автоматично я изключва от “Денят започва с култура”.

„Няма заповед за уволнение, но след като не съм в екипа на предаването, не е ясно какво ще работя“, уточнява тя преди Mediapool.

Вместо това Кошлуков е подписал заповед, в която променя екипа на „Денят…“ – на два екипа с един продуцент, Петрова е липсвала. Затова не били уведомени нито главният продуцент, нито генералният директор на БНТ.

Кошлуков наскоро обвинил Петрова, че не тя е направила поръчан от него анализ на рейтинга на предаването, критикувано от него за елитарния му език и слабото зрителско внимание. Анализът й показвал, че то има малки по-ниски резултати от сутрешния блок на телевизията и „Здравето отблизо“, преди и след него.

Петрова е сред хората, обвинили Кошлуков в натиск върху предаването.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване