03/10/18 08:24
(http://offnews.bg)

Надзиратели в затворите от цялата страна на шествие в София

Надзиратели от затворите в цялата страна излизат на митинг - шествие в София днес. По данни на синдиката им в протеста ще се включат между 1500 и 2000 служители в местата за лишаване от свобода. 

Митингът стартира в 13 часа пред Министерството на правосъдието, шествието ще премине покрай Министерство на финансите до Министерския съвет. Протестът е под наслов "Европа и за нас". 

Основните искания са за увеличение на заплатите с 20%, както и на броя на надзирателите в затворите, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупани отпуски, униформено облекло и агресията срещу служителите. 

Синдикатът на служителите в затворите покани преди дни в открито писмо премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов на днешния си протест. Преди това министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че синдикатите на надзирателите отказали 10% увеличение на заплатите, което е с 5% повече от заложеното в бюджета за тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване