03/11/18 17:58
(http://budnavarna.bg/)

Днес е последният ден за предложения за културни проекти, финансирани от община Варна

снимка: Будна Варна

До 12 март в градската управа във Варна ще се събират проектни предложения за финансиране от общинския Фонд „Култура“, научи BudnaVarna.bg. Те трябва да се реализират в периода от 1 юли до 30 ноември.

Кандидатите могат да подават проекти в четири направления: фестивали и конкурси, творчески проекти, национално и международно сътрудничество и публики. Документи за кандидатстване ще се приемат както по електронен път на интернет страницата, след регистрация, така и на място в сградата на Общината. Ако кандидатите имат регистрация в програмата от 2016 и 2017 година, не се изисква нова, уточняват от там. Електронната система обаче е обновена и е препоръчително да се кандидатства през новата.

Формулярите за кандидатстване са електронни, вградени в системата. Попълват се без да се теглят. След като е попълнен се натиска бутон „Публикувай“. Администратор попълва служебно деловодния номер в срок до 48 часа. След това се отварят всички форми за кандидатстване.

Припомняме, че проектите от първата сесия на Фонда се приемаха до средата на януари. Тогава бяха подадени 106 предложения за провеждане на фестивали, пърформънси, концерти, спектакли и изложби, публикуване на печатни издания и други инициативи.

В списъка на челно място бяха така наречените фестивални „ветерани“ като Международният театрален фестивал „Варненско лято“ и Музикалният Международният музикален фестивал „Откритие“. Организаторите им поискаха и най-големи суми – 110 000 лева за първия и 90 586 лева – за втория. Третият най-скъп проект в списъка бе Европейският музикален фестивал, за който са разчетени 45 000 лева.

Материалът Днес е последният ден за предложения за културни проекти, финансирани от община Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване