03/11/18 10:23
(http://www.clubz.bg/)

Търсите си Гинка? Ние ще ви кажем как

Кратък обучителен семинар за търсене и намиране на гинки се състоя пред централата на ГЕРБ в София в топлия мартенски предиобед. Вдъхновени от силата и моженето на българската жена в лицето на избраната за купувач на ЧЕЗ-България Гинка Върбакова и нейната компания "Инерком", неколцина български интелектуалци се заеха да ограмотят желаещите да си търсят гинки (и калинки, защо не).

Архитект Емил Мечикян, професор Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов, социологът Арман Бабикян и други спецове по гинкопридобиването споделиха ценни указания. 

Най-съществените им тезиси са: търси краткосрочната материална изгода; да оставим обществените дела САМО на грижата на държавните служители - те го правят най-добре; да не зачитаме закона - от него и без друго няма полза в държава като нашата; вземайте подкупи; бъдете сигурни, че всяко действие на институциите е мотивирано единствено от частна изгода; симпатизирайте на режима на твърдата ръка, защото... знае как.

Единственото сигурно, което знаем за 43-годишната Гинка Върбакова, избрана да купи компания, която държи 42% от територията на България, с 1.8 милиарда оборот и 3 милиона клиенти, е, че е от Стамболийски, заедно със съпруга си притежава фотоволтаични централи за общо 23 MW мощност и допреди няколко седмици оперираше и паркинг в Пазарджик.

Само преди ден министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която подаде оставка, тъй като били семейни приятели от 20 години, но се оказа, че остава на поста си, заяви по bTV, че Гинка е "млад, почтен и интелигентен човек, завършила лингвистика, а съпругът й - ядрена физика".

В нито едно от прессъобщенията, пускани неизвестно от коя пиар фирма, защото се разпространяват от "Инерком", няма никаква визитка на Върбакова - къде е завършила средното и висшето си образование, каква е експертизата й.  И все така липсва.  

Публикувана на 03/11/18 10:23 http://clubz.bg/65253-tyrsite_si_ginka_nie_shte_vi_kajem_kak

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване