03/12/18 06:30
(http://www.clubz.bg/)

"Борисов и Радев да благодарят на Валери за непоръбеното му поведение"

Предизборната кампания на Владимир Путин се провежда и на българска територия.

Това каза тази сутрин пред бТВ Атанас Атанасов, който коментира скандала с патриарх Кирил като очевидна пропаганда "за вътрешно ползване" - защото разговорът е "прожектиран" там, а не тук.

Според лидера на ДСБ, кампаниите на Путин се правят винаги по един и същи начин. А защо участва патриарх Кирил...

"Първо, защото там църквата е част от службите. А и Путин и Кирил са били колеги в КГБ  - трябва да си помагат. Това мероприятие, което беше разгърнато, е в класически КГБ-стил.

Той така и така ще си победи... Но населенито на Русия трябва да бъде надъхвано в "нощта на Русия" – ракета в Космоса, която никой не може да прихване, украинците да имат много здраве, че ще им върнем Одеса, а на българите - неблагодарниците - да им нашокаме канчетата."

Спред Атанасов държавните мъже са се покрили като мишки и дори Борисов звъннал на другия ден на Путин да му обещава "Белене".

"Борисов и Румен Радев трябва да почерпят  Валери Симеонов, защото той с неговото непоръбено поведение на практика ги остави в сянка и те са се свили като мишки."

Политикът попита защо Радев за толкова дни не излезе да каже какво мисли по отношение поведението "на този човек" (патриарха на Русия, б.р.).

Атанасов коментира и заиграването с промените в НК за неизбежната отбрана:

"За какво да се хванат: трябва да изменим закона! Ама кой закон да изменим? Нещо, което е обявено от римското право, Каракачанов и не знам си кой да го изменят."

Бившият шеф на НСС даде пример, че по въпроса безпрецедентно Сотир Цацаров и Лозан Панов - тези антиподи в съдебната система - са застанали на една стрна.

"Години наред службите, МВР показват абсолютна неспособност да се противопоставят на тези събития, на това, което се случва - каза той за епидемичната битова престъпност. - И то, при условие, че държавата 10 години се управлява от хора, на които им сложихме етикет, че уж са най-успешните в службите."

Според политика зад сделката с ЧЕЗ-България стоят хора, свързани с Борисов.

Той припомни убийството през 2003 г. на Тодор Толев в София (бизенсменът рязко се отличаваше от убиваните по онова време "на конвейер" "момчета" по анцузи със своите 59 г. и с това, че е наричан съдружник на всяка власт.). Атанасов за пореден път повтори, че Толев е имал обща фирма с Борисов, но имал и общо със Славчо Върбаков в една афера с импулси за източване на БТК.

"Няма нужда да се коментира, че тези хора (купувачите от "Инерком", б.р.) нямат никаква експертиза, никакъв ресурс. И най-важното: откъде идват парите? Офшорките са механизъм за пране на пари. Кой иска да пере пари през ЧЕЗ?"

Според Атанасов отговорът е:

"Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеяда бивши приятели на Борисов. Там – през Пашата, Каратиста и не знам кой...", каза той, имайки предвид явно Румен Николов и Димитър Стефанов.

Атанасов нарече адекватно действие това, че ДБГ замразяват членството си в РБ, "поради липса на опозиционност".

"Очевидна е нуждата на концентрация на десни сили поради липса на алтернатива – това съвсем скоро ще се случи. А кои ще бъдат, ще видим... Когато имаме конкретни новини – и това няма да е толкова далече, ние ще ги обявим."
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване