03/13/18 12:46
(http://offnews.bg)

Британски авантюристи поиграха голф на фона на уникалното северно сияние (видео)

Британски авантюристи измислиха нестандартен начин да разнообразят играта си на голф. Те решиха да изпитат уменията си на фона на прословутото северно сияние.

Оптичното явление е наблюдавано в небето над полярните райони на Земята, образуващо се вследствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.

Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.

Великолепната гледка привлече погледа на много хора в социалните мрежи, а някои от тях шеговито се чудеха как биха изглеждали спортове като кърлинг, ски скокове, или спортно ходене на фона на природния феномен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване