03/13/18 15:16
(http://budnavarna.bg/)

Живущи във варненски блок се жалват от съсед, преградил стълбищна площадка

снимка: Будна Варна – илюстрация

Съсед на живущи във варненски блок предизвикал гнева им като преградил част от жилищна площадка пред двата му апартамента с тухлен зид и метална врата. Вдигането на незаконната стена било установено и след проверка на инспектори от район „Одесос“ по сигнал на шестима собственици в блока. В резултат е издадена заповед за премахване на преградата. Нареждането обаче не е изпълнено от нарушителя, а дори обжалвано пред Административния съд, научи BudnaVarna.bg.

От документите по делото става ясно, че въпросната стена е вдигната през 2016-та година. По думите на строителя с решение на съседите му той е получил право да наеме част от стълбищната площадка срещу определена месечна сума. След проверка обаче се оказало, че това далеч не е така. Освен това на практика разрешение за строеж липсва.

В крайна сметка съдът e отхвърлил жалбата срещу заповедта на кмета на „Одесос“. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Материалът Живущи във варненски блок се жалват от съсед, преградил стълбищна площадка е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване