03/13/18 09:42
(http://offnews.bg)

И Илияна Йотова намира тона на руския патриарх за неочакван и неприемлив

Тонът на руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира скандала след визитата на патрираха в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България”, допълни Йотова. По думите ѝ продължението на скандала в руските медии показва, че той очевидно води към една предизборна кампания в Русия.

„Със сигурност тази реакция на руския патриарх е предизвикана, може би заради колебливото ни отношение през годините на тема Русия. Но все пак този тон за мен остава неприемлив и смятам, че президентът отговори както трябва – без влизане в емоционални спирали, категорично и ясно”, каза Йотова.

Тя коментира и критиките за собственото си представяне при приемането на висшия духовник. 

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред руския патриарх е поклон и уважение към руската църква. Тя е в основата да я има освободителната война", каза вицепрезидентът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване