03/13/18 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Кой сега ще ни пази?

 Ексцентричният опит на ГЕРБ за концесиониране на сигурността даде зелена светлина на "неполицаи" да вършат работата на МВР. Главният прокурор Сотир Цацаров вчера попита Конституционния съд дали е законно частни охранители да пазят вместо МВР населени места. Президентът Румен Радев също сезира КС, след като месец по-рано издаде указ за обнародването на Закона за частната охранителна дейност и въпреки призивите на работодатели и партии не наложи вето. (стр. 3)
Когато при обсъждането на законовите промени опозицията обясняваше как на практика и МВР, и държавата абдикират от своите задължения, от ГЕРБ намислиха друго. Най-вече предизборните си дитирамби, че във всяко село ще има полицай... И не даваха прашинка да падне върху най-бюджетното Му министерство.
Пълен абсурт е, че в най-стабилната държава, при най-стабилното управление най-големият работодател - МВР, ръководено от ГЕРБ и лично от Него, без скрупули абдикира от задълженията си. Точно от тези, свързани със сигурността на хората. Защо МВР не се оттегли от регистрацията на автомобилите например? Или от издаването на документи за самоличност?
Там хавата е друга, нали!
А тук лъсва немощта, с която поредно ръководство на МВР, излъчено от ГЕРБ, е некомпетентно да разпредели прозрачно и целесъобразно милиарден бюджет.
Къде по-лесно е вместо да бориш корупцията, да я улесняваш, узаконяваш и контролираш в своя полза. Да обещаваш предизборно полицай до всеки дувар, а след това да рекнеш "Що не частен, а?" И да продължиш да слухтиш и страхуваш в частната си държава с частната си полиция. Да пробваш да настаниш още "свои" хора от "свои" фирми на трапезата. Да бетонираш местните феодали и да узакониш "армиите" им. И всичко това да "лицензираш", както прецениш за удобно.
Не се управлява държава по този начин, но те го правят. Какво ли ще измислят сега апологетите на ГЕРБ? Онзи, когото си избраха, още ли е в техния отбор? А нас кой ще ни пази?

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване