03/13/18 13:50
(http://www.klassa.bg/)

МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ ПРОМЕНЯ ЖИВОТА НА ЛИСА ДЖЕРАРД

 На 14 март световно известната певица Лиса Джерард ще представи концерт в България заедно с  маестро Йордан Камджалов. Изпълнителката е вече у нас и  сподели подробности за спектакъла на специална пресконференция.

„Симфония на скръбните песни“ по Хенрих Миколай Гурецки е представяна и преди от маестрото, но този път всичко ще бъде различно: залата, оркестъра, акустиката, степента на подготовката и най-вече присъствието на Лиса. „Тепърва започвам да осъзнавам колко неподготвен съм бил предния път“ бяха думите на Камджалов. Композиторката е един от главните виновници, които са повлияли на Йордан да определи своя творчески път. „Тя е мой учител от 23 години, но дори не подозира това“ 

Лиса е запленена от малка по музиката и няма спомен какво точно я е накарало да се занимава с композиране и пеене. Баща ѝ е имал малко радио, с което тя обичала да си играе и това е било доста емоционално изживяване за Лиса. Тя е растяла с творчеството на галски, келтски, гръцки, турски, италиански и арабски произведения и това е определило нейния стил. 
Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване