03/13/18 21:00
(http://offnews.bg)

Приближен на опонента на Кремъл Березовски открит мъртъв в Лондон

Приближен на покойния руски милиардер Борис Березовски е намерен мъртъв в Лондон.

68-годишният Николай Глушков е открит в понеделник вечерта от семейството си. За момента причината за смъртта му не е известна.

Глушков е живял в изгнание във Великобритания. 

През 90-те години на миналия век той е директор на държавните авиолинии "Аерофлот". Работил е и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ".

Борис Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин през 1999 г., след което емигрира във Великобритания. 

По това време Глушков пък е обвинен в пране на пари и влиза в затвора за 5 години. Освободен е през 2004 г. През последните години е живеел в Лондон, където е получил политическо убежище, съобщи Ройтерс. 

През 2011 г. година дава показания по делото на Березовски срещу олигарха Роман Абрамович. В тях той твърди, че е бил задържан като заложник от администрацията на Путин, която опитвала да притисне Березовски да продаде своя дял в телевизия ОРТ. 

Борис Березовски беше открит мъртъв през март 2013 г. в Лондон. Заключението на разследващите е, че той се е самоубил. Съпругата му обаче е категорична, че той е бил удушен. Според близки на Глушков той е продължил да разследва обстоятелствата около смъртта на Березовски. През 2013 г. той написал имейл до свой приятел, в който обявил, че има много нови факти около смъртта на Березовски, които представляват интерес. 

За момента няма данни смъртта на Николай Глушков да е свързана с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, което британските власти разследват в момента. Отравянето на Скрипал обтегна отношенията между Лондон и Москва. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване