03/13/18 10:51
(transmedia.bg)

Решетников обясни скандала с патриарха с международното положение

 

Бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников обясни във Фейсбук от негова гледна точка конфликтът, възникнал покрай изказването на руския патриарх Кирил при визитата му в България на 3 март, че руската армия, а не представители на други народи в империята, са освободителите на България:

„Патриархът каза, че е огорчен, а вие му приписвате назидателен тон и удар с юмрук по масата… Съмнявам се, че в българските църкви е прието да се вика и крещи. Майка ми и баща ми са ме учили, че е лошо да се крещи във всяка ситуация, още по-малко на гробовете на убитите. Не е необходимо да се приписва на целия български народ липсата на култура и хулиганство.“

Според Решетников този конфликт не би имал такъв размах, ако не е била ситуацията, в която се намира Русия, Европа и целият свят.

„Ако знаете за посланието на нашия президент, то вероятно разбирате, че се намираме на прага на страшни събития. Западният свят, към който сега е включена и България, оказва силен натиск върху Русия с цел, както казва В. Путин, да спре нейното развитие. Ние с вас се оказваме от различни страни. В хибридната война, която Западът води срещу Русия, ние имаме много приятели и в натовския лагер. Това са не са политици, не са щатни пропагандисти и историци, а просто хора. Особено много са те в България“, казва Решетников.

Той благодари на българите, които „остават верни на тази историческа любов, която се е доказала в бой и труд“.

„Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пасторска любов“, подчертава бившият генерал.

В момента Решетников е изпълнителен директор на основаното миналата есен Общество за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“. То е свързано с т.нар. православен олигарх Константин Малофеев и декларативно обявява: „Ние сме православни имперци, монархисти по съвест и убеждения. Русия е обречена или да загине, или отново да стане империя. За нея най-органична и спасителна е дадената от Бога православна монархия. Ние сме чада на Руската православна църква и ще водим безпощадна идеологическа борба против клеветите срещу нашата Църква.“

„Крайната ни цел е Велика Русия, а нашето величие е в алтернативната цивилизация“, са също думи на Решетников.

В статия „Шипка не ошибка“ от „Двуглав орел“ написаха миналата седмица, че българският елит страдал от евроатлантическа болест, а историческата истина била като лекарство.

Снимка: The Bulgarian Times

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване