03/13/18 23:31
(http://offnews.bg)

Рома и Севиля са последните 1/4-финалисти в Шампионската лига

Рома и Севиля са последните отбори, които се класираха за 1/4-финалите на Шампионската лига. Италианците спретнаха хитро 1:0 срещу Шахтьор Донецк и с общ резултат 2:2 се класираха напред в турнира, заради гола на "вълците" на чужд терен.

Тази вечер на стадион "Олимпико" големият герой бе нападателят Един Джеко, който реализира в 52-та минута 4-ти си гол в надпреварата този сезон. Рома ще играе за трети път в историята си четвъртфинал в Шампионската лига, а любопитното е, че при предишните две участия на този етап от турнира Рома отпада от Манчестър Юнайтед.

Този сезон обаче "червените дяволи" няма да минат пътя на италианците заради сензационното отпадане от Севиля. Футболистите на мениджъра Жозе Моуриньо загубиха от испанците с 1:2 насред "Олд Трафорд".

Висам Бен Йедер донесе победата на Севиля. Нападателят се появи в игра в 72-ата минута, а шест минути по-късно вече беше реализирал два гола. Ромелу Лукаку върна едно попадение в 84-ата минута, но Юнайтед нямаше сили за нещо повече.

Гостите демонстрираха изключителна тактическа дисциплина, възползваха се максимално от шансовете си и в крайна сметка заслужено са на 1/4 финал в турнира на богатите, което е и най-върхово постижение за отбора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване