03/13/18 22:03
(http://offnews.bg)

Тилърсън в прощална реч: Действията на Русия ги водят към по-голяма изолация

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън, който беше уволнен днес от президента Доналд Тръмп, предупреди в прощалната си реч Русия, че ако досегашните им действия продължат, това ще доведе до по-голяма изолация за страната. 

Предстои още много работа, за да се отговори на "обезпокоителните" действия на Русия, каза той и допълни, че руското правителство трябва много внимателно да прецени как действията му да служат най-добре на интересите на руския народ и света в по-широк план.

Движението по сегашната им траектория вероятно ще доведе до по-голяма изолация, което не е в интерес на никого, отбеляза той, цитиран от ДПА и БТА.

Тилърсън обясни, че след края на днешния работен ден делегира всичките си отговорности на заместника си Джон Съливан и ще напусне поста си на 31 март.

"Най-важното е да се гарантира организиран и плавен преход във време, когато страната продължава да се сблъсква със значителни политически изпитания и предизвикателства за националната сигурност", каза Тилърсън пред репортери в препълнената зала за брифинги на Държавния департамент.

Тилърсън отбеляза, че натискът на международната общност върху Северна Корея е бил по-ползотворен от очакваното.

"Работейки със съюзниците ни, ние надхвърлихме очаквания на почти цял свят с кампанията за натиск върху Пхенян", каза той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване