03/14/18 21:32
(http://budnavarna.bg/)

Документален филм за култовия варненски музикант Миро – Морски

От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален и конгресен център ще се проведе деветото издание на София Филм Фест във Варна В рамките на десет дни фестивалът ще предложи на своите верни фенове 18 от най-новите световно признати ленти на голям екран. Откриването ще се състои на 16-ти март от 19:00 часа с първия филм, предвиден в програмата, а по традиция прожекцията ще бъде последвана с парти във фоайето с музика на живо.

Освен на хитовите световни заглавия от най-престижните кинофестивали в света, варненската публика ще има удоволствието да се наслади и с някои от качествените български продукции. Сред тях е документалният филм „Синко мой“ на режисьорката Пвалина Иванова, който ще има своята световна премиера за Варна в рамките на фестивала.Феновете на българското кино ще може да се запознае с историята на 18 март от 19:00 часа във ФКЦ-Варна.

Това е история за емблематичния за града ни Мирослав Атанасов – Морски, познат още като вокалист на групата „Джанго Зе“, емигрант в Лондон, който е посветил живота си на музиката. След години лутане и крайности получава нов шанс за семейство и дългоочакван пробив като музикант. Мултинационалната група, в която свири, е на път да запише дебютен албум и да излезе на голямата музикална сцена. Текстът, който той трябва да напише за една от песните се оказва неговата голяма възможност за помирение с миналото и нов поглед към бъдещето.

„Синко мой“ е един разказ за неспокойния син, отдадения музикант и помъдрелия баща, които съществуват е един истински талантлив човек.

Павлина Иванова учи филмова режисура в България и Испания. „Синко мой“ е първият й пълнометражен документален филм, продукция на Фронт филм. Оригиналната музика в лентата е на „The Turbans“ – интернационална музикална формация с участието на Миро Морски, съчетаваща вълнуващи традиционни близкоизточни и източноевропейски стилове и оригинални композиции в модерните си и енергични изпълнения.

Билетите за всички филми от фестивала са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Пълната програма, както и допълнителна информация на фейсбук страницата на събитието тук.

Материалът Документален филм за култовия варненски музикант Миро – Морски е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване