03/14/18 21:50
(http://budnavarna.bg/)

Пътни полицаи вече правят „скъпи“ снимки с тринога камера

Варненски полицаи монтираха днес следобед в началото на Аспаруховия мост една от новите модерни триноги камери за ловене на нарушители на пътя, научи BudnaVarna.bg.

Новината за „скъпите“ снимки, които катаджиите ще щракат с устройството, пренасящо се с куфарче, се разпространи бързо в социалните мрежи. Запознати твърдят, че вчера камерата е била тествана, а само за минути са засечени десетки нарушители. Някои от потребителите във Фейсбук кръстиха устройството „голямата карабина“. Други вече изчисляват с колко може да бъдат глобени.

Засега в морската столица ще се използва една от 28-те камери, за които държавата задели 1,5 млн. лева.

Припомняме, че преди дни от Пътна полиция предупредиха,че модерните устройства имат възможност да запечатват наведнъж по трима нарушители. Новите уреди ще следят от всякакви пътни участъци като завои и кръстовища, където досега не е имало начин да спре патрулка или да се монтира стационарна камера. Наблизо ще има кола на полицията, а работата на униформените ще е да охраняват всеки уред и да го местят от едно място на друго. Периметърът й на действие е до 600 метра и е с вградено разпознаване на регистрационните номера.

Триногите, както ги наричат катаджиите, си имат собствено захранване. За всеки случай имат допълнително оборудване, с което да се зареждат чрез акумулатора на патрулката. Новите камери няма да се влияят от антирадарите, с които много от шофьорите са снабдили личните си автомобили. Същото се отнася и за радар детекторите, чиято цел е да подсказват, ако има контрол за скорост.

Материалът Пътни полицаи вече правят „скъпи“ снимки с тринога камера е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване