03/15/18 22:32
(http://budnavarna.bg/)

Започва Пролетен салон на изкуствата Варна 2018

3 събития са включени в първото издание на Пролетния салон на изкуствата, предназначен за любители на музиката, литературата, живописта и народния танц. Инициативата е наследник на досегашния Майски салон на изкуствата, съобщиха организаторите от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Началото ще бъде дадено на 21-ви март, сряда, от 18ч. в концертното студио на Радио Варна, с концерт на пианиста проф. Красимир Тасков. Той ще представи богата програма от пиеси на Шуман, Шопен, Димитър Ненов, Панчо Владигеров и две свои композиции.

Финал на събитията ще сложи концерт на камерния ансамбъл „Анима“ и на Хоровата формация „Арс музика“, на 18-ти април от 19ч. в Градската художествена галерия. Солист вокалист ще бъде Светослав Методиев, пиано – Боян Бъчваров. В изявата ще участват и три възпитанички на НУИ „Добри Христов“, Надежда Гущерова – обой, Александра Илиева и Моника Панова – цигулки. Всички събития са с вход свободен.

Материалът Започва Пролетен салон на изкуствата Варна 2018 е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване