03/17/18 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Създадоха туристически район "Южно Черноморие"

 Кметът на Приморско Димитър Германов оглави най-новата туристическа структура в Бургаска област - туристически район „Южно Черноморие“. Новата структура бе учредена в четвъртък, близо две години след възникване на идеята. На учредителното събрание присъстваха представители на всички 12 общини, както и неправителствени организации.

Новосъздаденият туристически район дава възможност за представяне на регионални туристически продукти, осъществяване на регионален маркетинг и реклама, както за еврофинансиране на туристически центрове. На проведеното учредително събрание присъстваха кметовете на Приморско, Царево, Созопол, Малко Търново, Средец и Айтос, а останалите общини изпратиха заместниците си по туризма. То избра Управителен съвет от седем членове. Община Бургас се представлява от Живко Табаков, Несебър от кмета- Николай Димитров, Поморие от Иван Алексиев, Царево от кмета Георги Лапчев, Малко Търново –Илиян Янчев, Созопол от Панайот Рейзи. Членският внос за морските общини в новия клъстър ще е 2000 лева, а за неморските общини -1000 лева.

Туристическото райониране на страната е заложено в Закона за туризма от 2013 г. и в Концепцията за райониране на страната. Работата по район „Южно Черноморие“ започна през 2016 г. и в него влизат 12-те общини от цялата Бургаска област.

„Дадохме си срок в следващите два месеца да бъде потърсен и назначен изпълнителен директор. Това ще е човекът, който ще управлява организацията и трябва да е специалист в сферата на туризма, да има значителен опит в туроператорската дейност, коментира Живко Табаков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване