03/19/18 19:50
(http://budnavarna.bg/)

АГ болницатас до 160 лева загуба за всяко раждане

Общинската АГ болница губи между 120 и 160 лева при всяко раждане. Причината за това е, че Здравната каса не е „ъпдейтвала“ клиничните пътеки от девет години. От това се оплака днес пред съветниците от финансовата комисия в Общинския съвет шефът на лечебницата проф. Емил Ковачев, предаде репортер на BudnaVarna.bg.

По думите му, много други болници в страната са в същото положение. Управителят на общинското АГ добави, че годишно се натрупват и по 26 900 лева от прием на здравно неосигурени лица. Иначе и във Варна се отчита характерният за цялата страна в последните години спад в раждаемостта. Проф. Ковачев цитира националната статистика, според която през 2016 година са извършени 67000 раждания, а година по-късно техният брой е бил с 10 000 по-малко.

Шефът на АГ-то призна, че ставайки директор преди две години е поел болницата със загуба от 42 794 лева. За това време обаче той успял да увеличи приходите й до 170 000 лева. Проблемът бил, че цената за това освен желязна дисциплина е и замразяване на заплатите на персонала. Според проф. Ковачев ниските възнаграждения са доста демотивиращ фактор за медиците.

Материалът АГ болницатас до 160 лева загуба за всяко раждане е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване