03/19/18 13:56
(http://www.klassa.bg/)

ДОНЧО ДОНЧЕВ: АКО СВИКНЕШ С УСПЕХА, ЗАПОЧВАШ ДА МУ РОБУВАШ!

 Един от най – изявените български художници Дончо Дончев, е първият българин направил изложба при ускорителя на ядрени частици, в ЦЕРН. С радост научих, че тази година, за втори път творбите му ще бъдат показани там. Вълнуващо е  да се озовеш в ателието на Дончо, да дишаш миризмата на бои, окото ти да се насища с цветове и образи, да усещаш вибрациите на творческия процес и да се наслаждаваш на разговора с него. Напълно искрен и спокоен, на  чаша ментов чай, такъв е Дончо Дончев в интервю с Мариела Петкова, репортер за Sofiapress.

Как ви хрумна да направите тестето от карти ,,21 век“, на което изобразявате знаковиполитически фигури като крале, кралици и жокери?
Във времето, в което живеем политиката и геополитиката се налагат на всички нас. Започнах с Кралицата и брекзита във Великобритания. Така се роди идеята да направя всички най-влиятелни личности от нашето време-политиците. А жокерите са хора, които влияят на общественото мнение като Марк Зукърбърг например.

Каква информация търсихте около създаването на политическото тесте ,,21 век“?

Прочетете цялото интервю на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване